DOCUMENTAIREMAKER

De Zaak Wijsman maakt documentaires over onderwerpen die haar nauw aan het hart liggen. Bijvoorbeeld twee documentaires over leiderschap, die ze gebruikt in programma's, workshops, conferenties en inspiratieavonden. Rondom de documentaire 'MICHEL; Acteur verliest de woorden' organiseert zij conferenties en workshops over goede zorg en over vooroordelen heen stappen in het aanbod voor mensen met afasie en niet-aangeboren hersenletsel.

MICHEL; ACTEUR VERLIEST DE WOORDEN

Bij acteur Michel van Dousselaere (Gent, 1948) is in 2014 een zeldzame vorm van progressieve afasie ontdekt; een hersenaandoening die het spraakcentrum aantast.

Hoe gaat hij om met het verlies van zijn woorden en daarmee zijn vak? Samen met zijn vrouw Irma zoekt hij nieuwe manieren om zich uit te drukken, scherp te blijven en op indrukwekkende wijze afscheid te nemen van zijn leven als acteur.

MICHEL, acteur verliest de woorden (© 2017, De Zaak Wijsman | Timecut Films) is genomineerd voor de Vlaamse Filmprijzen (Ensors) en deed mee aan de competitie voor de Gouden Kalveren.

Meer info: www.micheldefilm.nl. Irma organiseerde rondom de documentaire en haar ervaringen bij het organiseren van de juiste zorg de conferentie Buiten de Lijntjes kleuren Lees de impressie (PDF).

LEIDERSCHAP EN LEF

Na de succesvolle documentaire Portetten over Leiderschap zocht Irma naar verdere verdieping met de documentaire Leiderschap met lef. Van vijf leiders die zij sterk bewondert, maakte zij een persoonlijk portret. Irma volgde hen met de camera in hun werk: leiderschap in actie, als het ware. En ze laat naast de leiders zelf de mensen uit hun omgeving aan het woord over hoe zij dat leiderschap ervaren. Download het boekje Leiderschap & Lef (PDF | 5,3MB)

PORTRETTEN OVER LEIDERSCHAP

De Zaak Wijsman maakte in 2009 de documentaire Portretten over Leiderschap. 19 leiders uit verschillende branches en verschillende typen organisaties vertellen over hun leiderschap; de keuzes die ze maakten en wat ze drijft. Ze bieden volop inspiratie, gespreksstof en mogelijkheden voor reflectie op je eigen stijl en ontwikkeling.