SPREKER | ORGANISATOR

Irma is een gewaardeerde spreker op symposia en congressen. Vaak vertelt zij na de vertoning van de documentaire MICHEL; Acteur verliest de woorden, over haar ervaringen met de zoektocht naar de juiste zorg voor haar partner Michel (o.a. 'Age on stage' Genk, workshop voor Universiteit Gent, slotspreker 'Het andere gezicht van dementie', Venray). Ook organiseert zij zelf o.a. workshops over leiderschap en conferenties over Buiten de lijntjes kleuren in de zorg.

ORGANISATOR CONFERENTIE

Het is een unicum: de partner-van organiseert zelf een conferentie om zorgprofessionals en ambtenaren bewuster te maken van hun vooroordelen én hen te inspireren tot een meer mensgerichte aanpak. Irma Wijsman deed precies dat, op 28 november 2018 in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam tijdens de conferentie Buiten de lijntjes kleuren. Uitgangspunten waren de documentaire "Michel; acteur verliest de woorden" en Wijsmans ervaringen tijdens haar zoektocht naar de juiste zorg en begeleiding voor haar man. De conferentie was zo'n succes dat Irma ook met andere gemeenten praat om een dergelijke conferentie op andere plekken te organiseren. In Amsterdam werkt zij aan een vervolg: van bewustwording naar actie. Lees meer.

Momenteel werkt zij aan een vervolg op dit succesvolle symposium. Ook is zij in gesprek met andere gemeenten over de mogelijkheid de conferentie Buiten de lijntjes kleuren voor hen te organiseren.

SPREKER OVER LEIDERSCHAP

Irma Wijsman spreekt over leiderschap, vaak in combinatie met materiaal uit haar documentaires. Dat doet zij op congressen, in leiderschapsprogramma's, workshops en inspiratieavonden.