OVER DE ZAAK WIJSMAN

Drijvende kracht achter De Zaak Wijsman is Irma Wijsman; ervaren trainer en coach, documentairemaker en veelgevraagd spreker op congressen, conferenties en symposia. Als ex-topsporter en theatermaker helpt zij mensen vanuit hun eigen kracht fysiek en mentaal in beweging te komen. Ze blijft scherp in complexe situaties, maakt de kern ruisvrij en houdt daardoor de focus op de oplossing.

01irma
(foto: Linelle Deunk)

Wijsman is gefascineerd door leiderschap; een fascinatie die ze onder andere heeft omgezet in twee documentaires, met in totaal 24 indringende portretten van leiders(chap). Thema's als macht, integriteit en cultuurverschillen komen haarscherp in beeld. Ze zet de documentaires in in leiderschapsprogramma's, workshops en inspiratieavonden. Haar derde - meest bekende - documentaire is MICHEL, Acteur verliest de woorden. De film vertelt over hoe haar partner - acteur Michel van Dousselaere - en zijzelf leren omgaan met de diagnose 'een zeldzame vorm van progressieve afasie'.

Een metafoor die zij graag gebruikt in haar trainingen en coaching is boksen. "Zakendoen op topniveau lijkt veel op een bokspartij. Tactisch om kunnen gaan met grote druk., snel kunnen handelen. Focussen, incasseren, weten waar je kracht zit…" Bekijk dit filmpje.

boksen-en-leidersschap

De Zaak Wijsman schakelt in haar trajecten vaak partners in met een andere achtergrond en ervaring. Bijvoorbeeld:

MARCEL SCHNEIJDER

14marcel

Manager Services, Data, Ontwikkeling, Implementatie en Beheer voor de Gemeente Amsterdam. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring als leidinggevende. Zowel in de profit als in de non-profit sector. Heeft veel ervaring in het doorvoeren van veranderingen binnen een organisatie. De Zaak Wijsman geeft samen met hem de workshop 'Leiderschap in een veranderende organisatie'.

HUIB KOELEMAN

13huib

Adviseert al 25 jaar organisaties over interne communicatie. Hij gelooft niet in dikke rapporten, maar wel in goede analyses en een 'hands-on' aanpak. Hij is een expert op het gebied van verandercommuniciatie en social media. De Zaak Wijsman heeft samen met Huib een tweedaags programma ontwikkelt over leiderschap waarin de documentaires van De Zaak Wijsman een belangrijke rol spelen.

CARLA VAN LAER

04carla

Manager in een complexe omgeving op het snijvlak van publiek en privaat. Is scherp en analytisch. Bruggenbouwer met improvisatietalent, brengt complexe problematiek terug tot de essentie. Confronteert professionals in trajecten met hun verantwoordelijkheid voor hun denken en doen.

MARIËLLE DE GROOT

07marielle

Is van oorsprong econome en werkt nu als zelfstandig communicatieadviseur en tekstschrijfster. Specialiteit: ziet altijd het totaalplaatje en komt tot de kern.

MARGOT VOS

08margot

Fotograaf, maakt portetten voor De Zaak Wijsman in trainingen en trajecten.

PATRICK MINKS

10patrick

Onafhankelijke filmmaker. Director/Screenwriter/Editor. Heeft de editing gedaan voor de eerste documentaire Leiderschap van De Zaak Wijsman en voor de tweede documentaire Leiderschap & Lef heeft hij zowel beeld & geluid als de editing gedaan. Samen met Irma Wijsman maakte hij de documentaire MICHEL; Acteur verliest de woorden.

EDWIN DONDERS

11edwin

Onafhankelijke filmaker, director of photography. Heeft in de Leiderschap-documentaires van De Zaak Wijsman beeld & geluid gedaan.

MARCO BAKKER

12marco

Internet en Apple specialist. Luistert, denkt met je mee en is tegelijkertijd al weer een paar stappen verder. Niets is onmogelijk en zoekt altijd naar de perfecte oplossing.